Perinneyhdistys Kuurna ry

Kuva sahtiopistosta terassin puolelta

Perinneyhdistys Kuurna ry perustettiin vuonna 1997. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää sahdinvalmistuksen perinteitä ja työtapoja.

Yhdistyksen tavoitteiden edistämiseksi päätettiin rakentaa Sahtiopisto, joka valmistui vuonna 2001. Sahtiopisto oli tuolloin Suomen ensimmäinen alan oppilaitos.

Toiminnan laajentamiseksi on lisäksi rakennettu mallastamo vuonna 2012, laavu ja grillipaikka 2014, valvonta- ja hygienitilat 2016 ja uusimpana hankkeena omenamehupuristamo vuonna 2017.

Sahtiopiston toimintaan kuuluu myös opastukset, koulutukset, sahdinvalmistuskilpailut, esittelytilaisuudet, retket, talkoot, kokoukset ja merkkipäivät.

Yhdistyksen jäsenet, joita on tällä hetkellä yli 100, ovat osallistuneet sahdinvalmistuksen SM-kisoihin vuosittain ja onkin saavuttanut useita mestaruuksia ja muita palkintosijoja.

Yhdistys tiedottaa

27.11.2017 Jäsenkirje, marraskuu 2017