Jäsenkirje, tammikuu 2021

Arvoisa Kuurna ry:n jäsen

Kuva sahtiopistosta ulkopuolelta

KUURNA RY:n JÄSENTIEDOTE

tammikuussa 2021

Arvoisat jäsenet!

Lähestymme nyt toistaiseksi vain näin kirjeitse, sillä korona pitää vielä otteessaan. Vuosikokouskin pidettiin vasta heinäkuussa. Muutoksia tehtiin: Tapio Alatalo ansaitsee nyt lämpimät kiitokset reilusta rupeamasta Kuurnan puheenjohtajana, sillä yhdistystä luotsaa tästä eteenpäin Ari Kuusimäki. Samoin Tuula Harjulle monet kiitokset sihteerin pestin hyvästä hoidosta. Sihteerille tarkoitettu posti osoitetaan nyt Marie Kivimäelle. Rahastonhoitajana jatkaa Hannu Väliviita.

Hallituksen kokoonpano on nyt seuraava: Tapio Alatalo, Matti Eloranta, Ilpo Leivo vpj, Harri Peltoniemi, Heikki Rajahaka, Ake Teikari, Johannes Vanhatalo ja Jyrki Viitakoski.

Sahtiopiston nettisivuilta www.sahtiopisto.fi löytyvät uudet yhteystiedot, johon voitte halutessanne ilmoittaa sähköpostiosoitteen, tai edes puhelinnumeron, pienempiä ja nopeampia tiedotustarpeita varten. Ja he, joilla lähestyy 80-vuotispäivä, ilmoittakaa syntymävuotenne, sillä siitä alkaen vapautetaan jäsenmaksusta.

Ulkoistakin muutosta on tehty: Tuotantotilasta johtaa nyt ovi suoraan ulos, mikä sujuvoittaa siirtelyitä. Suunnitteilla on vielä porrastasanne oven eteen. Muuta pientä pintaremonttia on myös työlistalla. Näitä voidaan pohtia tarkemmin kevään toimintapäivänä.

Sahdinvalmistuksen SM-kisat jouduttiin siirtämään. Paikka ensi vuoden kisoissa on edelleen Jämi, minne siis toivon mukaan sankoin joukoin matkataan. Suomen Sahtiseuran vuosikokous pidettiin marraskuussa. Seuran hallituksessa istuu nyt kolme kuurnalaista: Pentti Kohtamäki, Reijo Mäki ja Hannu Väliviita.

Viime kesälle suunniteltu teatteriretki Tampereelle (”Korpelan kujanjuoksu”) siirtyi vuodella eteenpäin. Lippuja on vielä 16 kpl vapaana, eli vielä ehtii ilmoittautua mukaan. Lipun hinta 35 e, Kuurna maksaa kyydin.

Esittelyt ja teko-opastukset ovat näin poikkeusoloissa vähentyneet. Sahdintekoa ei sentään ole keskeytetty koronan takia. Viime vuonna tuloksena oli 55 padallista. Kesäkuussa 2020 ylitettiin 1000 sahtipaneen raja! Omenamehua puristettiin myös entiseen tapaan.

Maaliskuussa tulee 20 vuotta ensimmäisestä sahtipaneesta ja Sahtiopiston avajaisista. Toivottavasti kevään mittaan voimme juhlia viivästynyttä pikkujoulua ja 20-vuotisjuhlaa! Sitä odotellessa!’

Sahdinmakuisin terveisin

Puheenjohtaja Ari Kuusimäki ari.kuusimaki@luukku.com

Sihteeri Marie Kivimäki marie.kvmk@gmail.com