Jäsenkirje, marraskuu 2019

Arvoisa Kuurna ry:n jäsen

Kuva sahtiopistosta ulkopuolelta

Jäsenkirjettä laadittaessa käydään postin työehtosopimusneuvotteluja valtakunnansovittelijan johdolla melko tiiviiseen tahtiin, lakon odotetaan jatkuvan aina jouluun saakka, joten tämän kirjeen perillemenomatkasta saattaa tulla ennätyspitkä. On käyty paljon keskustelua siitä, mikä olisi paras informaatiokanava asioista tiedottamiseen ja ehdotuksia otetaankin mielellään vastaan. Opiston verkkosivuille pyritään laittamaan ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista. Ainakin vielä tällä hetkellä on voimassa hallituksen kirjaus jäsenmaksutilisiirtojen postittamisesta jäsenkirjeen liitteenä henkilökohtaisella viitenumerolla varustettuna. Tässäkin on varmaan kehitysideoiden paikka. Jäsenmaksu on edelleen sama 25,00 €/jäsen. Mainittakoon tässä yhteydessä myös yhdistyksen tilinumero, joka on Isojoen Osuuspankissa FI06 4721 0010 0186 61.

Tämäkin toimintavuosi on kuitenkin loppusuoralla ja katse kuluneeseen vuoteen rytmittää jo perinteisiksi muodostuneet rutiinit; eli kevään jäsenkirjeen jälkeen ahkeroitiin toimintapäivän ja siivoustalkoiden merkeissä Sahtiopiston ja Lauhanvuoren matkailukeskuksen ympäristössä.

Samassa yhteydessä kokoustettiin sääntömääräinen vuosikokous, johon osallistui kiitettävä määrä jäseniemme.

Kesäkuussa karsittiin jälleen perinnekuntien sahtimestareita osallistumaan elokuun Sahdin SM-kisoihin, jotka tänä vuonna kisattiin Hartolassa. Näytteitä karsintakisoissa oli 9 kunnan alueelta.

Kuurna ry on ollut myös vuosittain mukana Isojoen Spelit -tapahtumassa. Tapahtumaan on organisoitu sahdin myyntilupa ja järjestelyistä ovat vastanneet yhdistyksen aktiiviset jäsenet.

Elokuussa Sahdin Sm-kisat Hartolassa, josta tällä kertaa menestys jäi Reijo Mäen (Karvia) harteille, mutta sijoitus hienosti toinen. Tässä yhteydessä mainittakoon, että ensi vuoden kisat pidetään Jämijärvellä ja mahdollisesta yhteiskuljetuksesta informoidaan sitten lähempänä ajankohtaa.

Alkusyksystä pyöri yhdistyksen omenamehupuristamo taasen mukavalla teholla, tuoden yhdistyksen talouteen lisätuottoa. Yhdistykselle onkin hankittu syksyn aikana kaksi ”uutta” eli käytettyä teräspataa. Padat on varustettu sekoitusmekanismilla, joka varmaan helpottaa sahdin valmistusprosessia.

Lokakuussa saimme suruviestin yhdistyksemme vankan perustajajäsenen, Taisto Viitakosken, poismenosta. Sahtiopistolla järjestetyssä muistotilaisuudessa vietettiin hiljainen hetki Taiston muistolle, jonka jälkeen oli Taiston mukin vuoro nousta edesmenneiden seinälle. Taiston omaiset olivat järjestäneet tilaisuuteen maittavat tarjoilut ja ilta vietettiin todella Taisto-henkisesti mukavien tarinoiden ja huumorin merkeissä. Taistolle kohotettiin hänen omalle nimelle ristitty malja, Taistolainen, ja tämän jälkeen nautittiin arvatenkin myös sahtia.

Yhdistyksen hallitus on kokoontunut toimintavuoden aikana muutamaan otteeseen, ja viimeisimmän kokouksen päätösasioista mainittakoon mm:

Pikkujoulut tammikuussa loppiaisen tienoolla 4.1.2020 klo 18.00 alkaen Sahtiopistolla. Tervetuloa!

Kuurna ry:n kesäretki Tampereelle kesäkuun alkupäivinä. Ohjelmassa kesäteatteriesitys Tampereen komediateatterissa, jossa esitetään kappale; ”Korpelan kujanjuoksu”. Pirunpellosta ja Maalaiskomedioista tuttu kaksikko käsikirjoittaja Heikki Luoma ja ohjaaja Jukka Mäkinen tuovat Komediateatterin näyttämölle viimeisimmän sarjansa näyttämösovituksen, rooleissa pääosin tv-sarjasta tutut kasvot mm. Esa Latva-Äijö, Janne Kataja, Karoliina Vanne, Tuija Vuolle jne. Teatteriesityksen jälkeen käydään ruokailemassa Panimoravintola Plevnassa, Tampereella. Mukaan mahtuu 30 henkilöä ja sitovat ilmoittautumiset joko Tapio Alatalolle p. 050 338 4538 tai Tuula Harjulle p. 040 510 6902 tammikuun puoliväliin mennessä. Yhdistys osallistuu kuljetuskustannuksiin.

Yhdistyksen hallitus toivottaa kaikille jäsenille Rauhaisaa Joulunaikaa ja Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2020! Perinteet jatkukoot…